sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Puhetta ilman tekoja

Tässä työssä on joka päivä tekemisissä uusien ihmisten kanssa ja tapaa hyvin erilaisia henkilöitä. On hyvin tärkeää, että ympärillä on luotettavia henkilöitä joiden kanssa tiedät, että homma toimii. Tämä on myös valitettavasti ala, johon tulee koko ajan uusia ja epäammattimaisia yrittäjiä. Noi ihmistyypit on oppinut tunnistaa jo ekasta lauseesta. Niillä on aina meneillään "isoja" bisneksiä, vaikka mitään kokemusta tai näyttöä ei koskaan ole. Aina on joku uusi idea ja miljoona rautaa tulessa, mutta ne jää pelkiksi puheiksi. Nämä ihmiset on syytä jättää omaan arvoonsa ja olla mahdollisimman vähän tekemisissä. Joskus niille pitää jopa sanoa, että nyt mopo keulii. Ne jotka tällä alalla on ollut pitkään niin niiden ei tarvitse selitellä mitä on meneillään ja suurennella tosiasioita. Me tiedämme asioiden oikeat laidat ja tulokset ja tekemiset puhuu puolestaan. Toki saa olla iloinen ja kertoa omasta työstä, siitä ei ole kyse.
Joskus tälläset ihmiset pääsee liian pitkälle ja esim. vaarallisen lähelle artisteja ja niillä voi oikeasti olla huonojakin seurauksia. Ne voi olla toimittajia, tuottajia, levy-yhtiö pomoja, artisteja, kuvaajia etc.
Ja niihin kuuluu yleensä katteettomia lupauksia. Kun olin 18-vuotias niin kerran yksi limanen mies tuli sanomaan baarissa, että se tekee musta tähden. Pudistelin päätä ja käännyin pois. Jäin miettimään, että kuinkakohan monen se on saanu uskomaan tota lausetta.
Näitä riittää eri muodoissa ja joka alalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti