tiistai 15. helmikuuta 2011

Näin syntyy radiohittejä

Kun menin levy-yhtiöön harjoitteluun niin olin ihan ällikällä lyöty, kun selvisi, että artistien uusia sinkkuja täytyy oikein käydä "myymässä" radioille. Ajattelin, että tottakai ne ottaa kaiken soittoon...jep. Näin ei tosiaankaan ole. Tämä tuli mieleeni, kun juttelin yhden tutun stylistin kanssa viime viikolla jolle selvisi, että on juuri mun hommaa joka viikko käydä läpi ajankohtaiset radiokappaleet ja vääntää niistä kättä. Joskus biisit menee helposti soittoon ja joskus ei ollenkaan. Joskus väännetään kuukausikaupalla yhden kappaleen kanssa, josta voi kenties tulla yksi Suomen soitetuimmista kappaleista.
Kuten nyt esim. Tinie Tempahin Written In The Stars -kappale, jonka soittoon lähtö ei ollut tähtiin kirjoitettu. Eräs kanava ei millään tahtonut soittaa sitä, mutta nyt biisi onkin kyseisen kanavan soitetuimpia ellei jopa soitetuin. Muistan kun tultiin kesälomilta ja kuultiin juuri toi Tinien sinkku ja innolla odotettiin, että päästään soittaa biisi radioille. Ja nyt yli kuusi kuukautta myöhemmin kyseinen kappale on voimasoitossa radiokanavilla. Eli aika kauan menee, kun hittejä rakennetaan.
Myös Jared Leton luotsaamalla 30 Seconds To Marsilla oli vähän tahmea alku, mutta päätettiin, että tää viedään läpi ja kaivettiin esille vanha sinkku nimeltä The Kill. Kyseinen biisi löyty albumilta, joka oli itse asiassa melkein vuotta aiemmin julkaistu jo Suomessa, mutta se meni jengiltä hieman ohi. Kun puskettiin biisiä radiohin (ja saatiin soimaan) ja tehtiin muutama juttu lehtiin niin siitä oikeastaan aukesi yhtyeen Suomen menestys ja sitä onkin jatkunut tasaisesti siitä päivästä lähtien.
Ja joskus tosiaan asiat etenee hyvinkin nopeasti ja kivasti. Kuten tänään, kun kävelin töistä kotiin ja sain meiliä,  että Lovexin uusi sinkku meni suoraan soittoon eräälle kanavalle. Mä ihan oikeasti hypin kadulla ja huutelin innosta ku tuntu niin upeelta. Paras palkinto bändille siitä, että ne luotti omaan visioon ja tuotti levyn täysin itse silläkin uhalla, että siihen meni kaksi vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti