maanantai 19. syyskuuta 2011

Etätyöpäivä

Vime perjantaina vietettiin kansallista etätyöpäivää, mutta se meni valitettavasti täysin ohi meidän puljulta. Jos ei ole tapaamisia niin näitä meidän hommia voi hyvin hoitaa kotoota käsin. Tuohon etätyöpäivään osallistui/ilmottautui 10 300 ihmistä eli hyvä määrä. Mä pidin sitten tänään oman etätyöpäivän, kun heräsin aamulla selkä aivan jumissa. Olin varmaan nukkunut samassa asennossa 10 tuntia niin ei ihme että vähän kolotti. Oli ihana tehä töitä täydessä hiljasuudessa ja klo 12 mennessä olin saanut aivan järjettömän paljon tehtyä asioita. Joka päivä en nyt ehkä jaksaisi omaa seuraani, mutta kun vaaditaan kunnon keskittymistä niin sillon nää etätyöpäivät on hyviä.

Tässä muuten ote hidastaelamaa.fi -sivulta tuosta perjantaisesta tempauksesta:

 Etätyöpäivä-tempauksen ansiosta perjantaina
  • jäi Suomessa kulkematta yli 9 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 386 555 kilometriä,
  • ruuhkissa istuttiin 8 286 tuntia vähemmän kuin tavallisesti
  • ja taivaalle jäi tupruttamatta 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä.
Mikäli sama määrä ihmisiä etätyöskentelisi joka työviikon perjantait, Suomessa säästettäisiin vuosittain yli 18 miljoonaa työmatkakilometriä, 389 442 tuntia ja hiilidioksidipäästöt putoaisivat 2360 tonnia.
Nykyisin Suomessa jää viikoittain noin 1,3 miljoonaa kilometriä työmatkoja tekemättä kokonaisten etätyöpäivien ansiosta. Etätyössä on potentiaalia paljon isompiinkin polttoaine- ja päästövähennyksiin, sillä Suomessa kuljetaan 69 miljoonaa työmatkakilometriä joka päivä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti